Woningen

typeA

Overzicht

Woningtypen

typeB

Energie

Isolatie

Bouwkundig

typeC

Te koop in de wijk

Woningprijzen

garages

 

Woningen

Typen A t/m D

In de wijk Weltevreden-Zuid zijn in totaal 234 éénsgezinswoningen gebouwd. Een viertal typen zijn daarbij te onderscheiden. Type A t/m C werd in de periode 1973-1975 gebouwd. De 7 woningen van type D kwamen pas in 1987 gereed.

Woningprijzen

De eerste woningen uit 1973 werden verkocht voor 100.000 gulden. In 2010 worden de woningen voor meer dan €300.000 verkocht. Dit is onder andere afhankelijk van het type woning, of keuken en/of badkamer gerenoveerd zijn en de staat van onderhoud. Lees meer hierover op de pagina woningprijzen.

Te koop

Het is heel prettig wonen in de wijk Weltevreden. Toch staan er af en toe woningen te koop. De woningen die via Funda worden aangeboden zijn samengevat in een overzicht.

Energie

Sinds 1 januari 2008 kennen we in Nederland het zogenaamde energielabel voor woningen. De classificering is onder andere afhankelijk van de mate waarin de woning is geïsoleerd en het gebruik van duurzame energie. Duurzame energie wordt nog maar beperkt opgewekt in de wijk. Meer hierover leest u op de pagina energie.

Isolatie

De woningen in onze wijk zijn gebouwd in een tijd dat isolatie nog niet zo'n issue was. Dat is inmiddels wel veranderd. U kunt verschillende maatregelen nemen om het comfort in de woning te verhogen en het gasverbruik te verlagen. Meer hierover leest u op de pagina isolatie.

Bouwkundige zaken

Handige tips en nog veel meer over verf, ventilatieroosters, het voegen van metselwerk, renovaties, systeemvloeren etcetera vindt u bij bouwkundige zaken.