Woningen

typeA

Overzicht

Woningtypen

typeB

Energie

Isolatie

Bouwkundig

typeC

Te koop in de wijk

Woningprijzen

garages

 

Woningtypen

In de wijk Weltevreden zijn 4 woningtypen te onderscheiden, ieder met hun eigen kenmerken. Op de kaart is de ligging van de verschillende types weergegeven. Het gaat in totaal om 234 woningen.

Type A

Deze woningen zijn te vinden aan de Alfred Nobellaan, Henri Dunantplein, Prof. Dr. J. Tinbergenweg, Lester Pearsonweg, westelijk deel van de Frederik G. Hopkinsweg, een deel van de Albert Einsteinweg, zuidelijk deel van de Francois Mauriacweg, deel van de Blauwkapelseweg en de Marie Curieweg.

typeA

Dit type kenmerkt zich door een stenen voorgevel met een uitgebouwde erker waarvan het dakje doorloopt tot boven de voordeur. Aan de achterzijde heeft de grote slaapkamer een balkon. Daarnaast heeft dit type een gemetselde schoorsteen voor de open haard. Type A komt voor met een over de gehele breedte van het huis doorlopende dakkapel, maar ook met dakkapellen voor en achter. De berging (soms in combinatie met een garage) staat los van de woning.

Van dit type zijn totaal 145 woningen in de wijk gebouwd.

Plattegrond type A

Type B

typeB

Deze woningen zijn gebouwd aan een deel van de Albert Einsteinweg, de Maurice Maeterlinckweg, en het noordelijke deel van de Francois Mauriacweg.

Type B kenmerkt zich door een deels houten voorgevel met een houten uitbouw van de voordeur. Aan de achterzijde heeft de grote slaapkamer een balkon. De dakkapel is altijd aan de achterzijde gesitueerd. De berging staat los van de woning.

Van deze woningen zijn er totaal 46 in de wijk gebouwd.

Plattegrond type B

Type C

typeC

Deze woningen liggen aan de Marie Curieweg, Robert Kochweg, Ralph Buncheweg en Otto Hahnweg

Dit type woning kenmerkt zich door de berging die naast de voordeur aan de woning is gebouwd.

 

 

 

Van type C zijn 36 woningen in de wijk gebouwd.

Plattegrond type C

Type D

typeD

Deze woningen zijn in 1987 gebouwd aan de oostkant van de Frederik G. Hopkinsweg (nr. 1 t/m 11a)

Dit type kenmerkt zich door het afdakje boven de voordeur. In de wijk zijn 7 van deze woningen gebouwd.