De wijk Weltevreden

type A

Overzicht

Historie

Ontwikkelingen

kruising

Veiligheid

Voorzieningen

bushalte

Bedrijven

Onze buren

 

Gemeente De Bilt

Kern De Bilt

Melding openbare ruimte

Honden uitlaten

Voorzieningen in de wijk

Glas- textiel en PMD-containers

glas- en textielcontainers plastic_container

Op de hoek van de Afred Nobellaan en het Henri Dunantplein staan containers voor textiel en wit-, bruin- en groen glas. Op de hoek van de Albert Einsteinweg en het Henri Dunantplein vindt u één container voor Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons (PMD). Zie ook de website van de gemeente over 'Afval'.

Ophaal huisvuil

De Gemeente laat op gezette tijden het grof huisvuil, GFT afval, rest afval etcetera ophalen. Wanneer dit gebeurt is te zien op de afvalkalender van de Gemeente De Bilt.

afvalkalender 2020

Openbaar vervoer

busbordje_lijn77Aan de Blauwkapelseweg, vlakbij de kruising met de Alfred Nobellaan liggen twee bushaltes van lijn 77.

De dienstregeling wordt vanaf
8 december 2013 verzorgd door Qbuzz.

Actuele vertrektijden en dienst-regeling haltes Alfred Nobellaan

 

Speelweides

speelweideDe wijk Weltevreden heeft drie speelweides met speeltoestellen en zandbakken. Deze speelweides zijn gelegen aan de Marie Curieweg, Lester Pearsonweg en de Maurice Maeterlinckweg. Voor de wat groteren is er een trapveldje op het Henri Dunantplein. Het terrein aan de Marie Curieweg wordt ook gebruikt voor wijkactiviteiten.

 

Brievenbus TNT

TNT brievenbusIn 2012 is de enige TNT-brievenbus in de wijk Weltevreden aan de Maurice Maeterlinckweg helaas verdwenen. De dichtsbijzijnde brievenbussen buiten de wijk zijn te vinden aan de Alfred Nobellaan bij de kruising met de Prof. Dr. T.M.C. Asserweg en aan de Blauwkapelseweg bij de kruising met de Kerklaan.

 

Honden-halte

honden-halteBij het grasveld aan de Alfred Nobellaan, kruising Albert Einsteinweg is door de Gemeente een honden-halte geplaatst. Daarin bevinden zich hondepoepzakjes waarmee de uitwerpselen van de hond opgeruimd kunnen worden zonder de handen vies te maken. Het hondentoiletstation bevat een speciale bak met stankafsluiter voor het zakje met hondengebak.

Let op: in de Gemeente De Bilt is iedere hondenbezitter verplicht om de uitwerpselen van zijn/haar hond te verwijderen en daartoe een opruimmiddel bij zich te hebben. Ook dient men de hond aan te lijnen. Zie voor meer informatie de Algemene Plaatselijke Verordening.