Nieuws uit de wijk

Laatste nieuws/mededeling

 

Verder terug in de tijd:

Nieuwsarchief


logo

Archief INFO Weltevreden


Nieuws uit De Bilt

RTV De Bilt

Biltsche Courant

De Vierklank

Stadspers

Stijging WOZ-waarde in Weltevreden??!

28 maart 2012

De WOZ-waarde per 1 januari 2011 blijkt voor sommige woningen in onze wijk meer dan 10% gestegen ten opzichte van een jaar daarvoor. Dat is onwaarschijnlijk want landelijk is er sprake van een daling en de WOZ-waarde van andere woningen in onze wijk is juist wèl gedaald. Deze WOZ-waarde wordt vermeld op de aanslag Gemeentelijke Belastingen.

WOZ-waarde landelijk en in De Bilt gedaald

Cijfers van de Waarderingskamer laten zien dat er landelijk sprake is van een daling van 2%. In de Gemeente De Bilt is de WOZ-waarde gemiddeld 0,5% gedaald. Sommige bewoners vroegen het taxatierapport op. Hierin wordt uw woning vergeleken met vergelijkbare woningen die in 2010 verkocht zijn. Uit die vergelijking kan blijken dat een stijging niet klopt. Het kan dan zinvol zijn om een bezwaarschrift in te dienen.

Taxatierapport

Als u twijfelt over de juistheid van de WOZ-waarde van uw woning, dan kunt u het beste eerst het taxatierapport opvragen. Onze wijk kent namelijk 4 typen woningen en de situatie met anderen in de wijk kan dus verschillen. Behalve het type woning kan ook het grondoppervlak verschillen of er is al dan niet aangebouwd. Het taxatierapport vraagt u schriftelijk op of digitaal (met uw DigiD code) via de website van de Gemeente. In het laatste geval beschikt u per direct over het taxatierapport. In dit rapport wordt uw woning vergeleken met andere woningen. Afhankelijk hiervan besluit u een bezwaarschrift in te dienen.

Bezwaarschrift

Hoe u een bezwaarschrift in moet dienen leest u op deze pagina van de Gemeente. Op internet kunt u voorbeelden van WOZ-bezwaarschriften vinden. Let er op dat u binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag dit bezwaarschrift indient. Hierin voert u inhoudelijke argumenten aan waarom de WOZ-waarde van uw woning niet klopt. Lukt dit laatste niet op tijd dan kunt u, echter óók binnen de periode van 6 weken, eerst een Pro forma bezwaarschrift indienen.