Blauwe Twitteravond op 10 april 2013

Twitter Politie15 maart 2013

Door onze wijkcontactambtenaar werd de Vereniging attent gemaakt op de zogenaamde Blauwe Twitteravond. Deze wordt op 10 april van 17.00 tot 21.00 uur a.s georganiseerd door de Politie De Bilt.

U kunt aan deze avond meedoen indien u een Twitter account heeft of bereid bent zo'n account aan te maken.

Uw Vereniging beveelt deelname aan deze avond van harte aan.

Vergroten van de meldingsbereidheid

Doel van de avond is het vergroten van bekendheid over verdachte situaties, het vergroten van de meldingsbereidheid en het daadwerkelijk aantal meldingen van verdachte situaties.

Hoe de avond precies gaat verlopen is nog niet bekend. Gedacht wordt aan een briefing waarin "verdachte situaties" en de actuele criminaliteitsontwikkeling centraal staat.

Deelnemers ontvangen vervolgens een soort dienstopdracht met daarin een omschrijving van de wijk waarin ze zullen "surveilleren" en het criminaliteitsbeeld in de specifieke wijk.

De deelnemers gaan daarna in een eigen auto of fiets (of lopend) de straat op, op zoek naar verdachte situaties. Die situaties kunnen ze melden via Twitter, waarop de Politie onmiddellijk zal reageren.

De avond wordt afgesloten met een debriefing.

Aanmelden via Twitter

Interesse om mee te doen? U kunt zich via Twitter aanmelden, door het account @PolitieDeBilt te berichten over uw deelname.